top of page

Personporträtt - Lisa Suvén

LISA SUVÉN (M)

Aktuell som ny moderat ledamot i fullmäktigeberedningen för ”Framtidens välfärd och samhällsutveckling” i Härryda.Vem är Lisa Suvén?

- Jag är 22 år gammal. I september 2020 flyttade jag till Mölnlycke till min första egna lägenhet där jag trivs väldigt bra. För närvarande pluggar jag heltid på kandidatprogrammet i Globala Studier på Göteborgs Universitet samt grundkurser i statsvetenskap på Mittuniversitetet (distans) på deltid. Framtidsmålet är att arbeta med samhällsfrågor. Sedan februari i år är jag med i distriktet för MUF Västra Götaland Västra. Och nu även i fullmäktigeberedningen för ”Framtidens välfärd och samhällsutveckling” i Härryda.


Varför har du valt att engagera dig politiskt?

- En majoritet är redan någorlunda omedvetet politiskt engagerade. Många åsikter vi har dagligen återspeglar vad vi tycker om samhället och dess utformning. Det kan vara allt från att se sin lönespecifikation och önska att man fick behålla mer av sin lön, till att reagera på att bussarna går alldeles för sällan, till att irritera sig över att det är lång kö till sjukvården. Många har alltså politiska åsikter fastän man kanske inte kallar sig politiskt insatt vilket gör det ännu viktigare att placera dessa åsikter i ett parti eller intresseorganisation som driver frågorna för att faktiskt kunna göra skillnad. Det var först när jag började läsa Globala Studier vilket är en rätt vänstertvättad utbildning som jag bestämde mig för att göra någonting som skapar förändring på riktigt.


Varför valde du just moderaterna?

- Jag är uppvuxen med politiska debatter vid middagsbordet i familjen och har alltid haft tydliga åsikter kring samhällsfrågor, exempelvis skattefrågor och utbildningspolitik. Därför är det en självklarhet för mig att välja moderaterna då en majoritet av ospecificerade åsikter jag har i vardagen stämmer in på den politik partiet för. När jag under 2019 bestämde mig för att börja bli politiskt aktiv i Moderaterna blev jag välkomnad med öppna armar av såväl MUF liksom även av M i Härryda. Det har definitivt varit en bidragande faktor till att jag känner mig mer säker på mitt val än någonsin.94 visningar

Commenti


bottom of page